AUGUSZTUS 2. 19:30

NAGYSZÍNPAD

tony_hadley_WEB
A londoni születésű és nevelkedésű Tony Hadley úgy gondolta, hogy a jövője az orvostudományban van, egészen addig, amíg fiatal fiúként megnyert egy ünnepi énekversenyt, és úgy döntött, hogy hivatása az éneklés… A többi már történelem!

Tony a 80-as évek New Romantic zenekarának, a Spandau Balletnek a tagja lett, és ezzel kivívta magának a popzene egyik legnagyobb énekesének elismerését. A bandának számos listavezető kislemeze és albuma volt világszerte, köztük a „Through the Barricades” című eposz, és természetesen a nemzetközi első számú „True” és a nem hivatalos londoni olimpia „Gold” témája.

A 80-as évek közepére világméretű szupersztárok voltak, a kapcsolatok azonban megszakadtak, és a banda 1990-ben feloszlott. Két jól dokumentált újraegyesülés ellenére, amelyekből a kritikusok által elismert rockumentáris film, a „Soul Boys Of The Western World” született, Tony most elhagyta a bandát. végleg visszatért sikeres szólókarrierjéhez, az íráshoz, a felvételekhez és az előadókhoz.

Közel 40 évvel spandaui karrierje kezdete óta Tony összetéveszthetetlen hangja még mindig tele van szenvedéllyel és sürgősséggel, mint annyi évvel ezelőtt.

Szólóművészként Tony világszerte fellépett zenekarával, swing zenekaraival és zenekaraival egyaránt. 2005-ben aranyjelvényt kapott a Brit Zeneszerzők és Dalszerzők Akadémiától. 2007-ben a rajongók új légióját szerezte meg, amikor Billy Flynnként feltűnt Chicagóban a West End színpadán.

A zenéje mellett Tony saját rádióműsorait is bemutatta szombat este az Absolute Radio-ban, most pedig minden vasárnap reggel a BBC Three Counties-ban.

Tony nagy jótékonysági támogató, rendszeresen fellép és adományokat gyűjt. Sivatagokon és dzsungeleken átjárt, részt vett a Ki akar lenni milliomos versenyen, ahol nagyon jól szerepelt, és évente golfnapot tart, támogatja a gyermekhospices munkáját, kampányokat finanszíroz a gyermekbetegségek és degeneratív állapotok orvosi kutatásaival, valamint kis személyes jótékonysági szervezetek. ahol a neve valódi változást hozhat.

Tony és „Fabulous TH Band” minden évben folyamatosan fellép koncerteken és fesztiválokon szerte a világon. Ezen élő műsorok között a többi kiemelt esemény a következő volt:

2015-ben Tony abban a nagy megtiszteltetésben részesült, hogy meghívást kapott a Buckingham-palotába, hogy találkozzon a királynővel. Abban az évben a dzsungelben is részt vett az I'm A Celebrityben, amit nagyon élvezett.

2016-ban közreműködött a Hugh Jackman és Taron Egerton főszereplésével készült „Eddie The Eagle” brit film filmzenéjében.

2017-ben Tonyt felkérte Gary Oldman színész, hogy lépjen fel a „Celebrating David Bowie” tribute koncerteken Londonban és Los Angelesben, ahol többek között Sting és Simon Le Bon is színpadra lép.

2018-ban Tony kiadta nagyon várt szólóalbumát, a „Talking To The Moon”-t, az album hihetetlenül jó fogadtatásra talált, és a BBC Radio 2 The Week albuma lett, az első kislemez, a „Tonight Belongs To Us” pedig a hét kislemeze. A közönség minden előadáson hamarosan együtt énekelte az új dalokat a Spandau klasszikusok mellett.

2019-ben Tony vendégeskedett a Young Voices UK turnéján, ahol iskolás gyerekek ezrei lépett fel országszerte arénákban. Erről az érintettségről Tony azt mondta: „...valóban ez volt az egyik legjobb dolog, amit valaha tettem életemben”.

2019 decemberében a Queen’s New Year Honours Listán Anthony Patrick Hadley MBE-díjat kapott a Shooting Star Children’s Hospice jótékonysági munkájáért. Tony egyszerre volt meglepve és örömmel fogadta ezt a kitüntetést.