GASZTRONÓMIA

Nemcsak a zenei kínálat és a közreműködők, a gasztronómia tekintetében is igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak minden évben az idelátogatók. A fesztivál hangulatát behűtött italok és gondosan válogatott ételkínálatunk teszi teljessé.
Jazzpiknik_Fotokredit_Chripko_Lili_4
A Jazzpiknik menüjében a street foodé a főszerep. Ott lesz velünk a Smokey Monkies autentikus amerikai BBQ ételekkel, a Dream Steam édes és sós gőzgombócokkal, The Grilled Piggy grillezett szendvicseivel, a mexikói burrítóival, a Nemo Fish & Chips & Salad Bar friss tengeri-, és édesvízi halas ételeivel, a Che Che spéci burgereivel, a Rétescake gyerekkorunk ízeit idéző réteseivel, a Macesz Bistro pedig ezúttal fesztiválkörnyezetben is kulináris kalandra csábítja vendégeit. A gasztrokiállítók között szerepel még a Las Vegans vegán ételeivel, a Pola Pola pljeskavica, és csevap különlegességekkel, a Lili’s Truck 100% gluténmentes finomságaival és a Pizz’Burger, Magyarország első hibrid pizzaburger truckja, illetve a Stelázsit is megtalálja idén a gourmet közönség a fesztiválon.

A Faluközpont elengedhetetlen eleme a lángos és a szalagos fánk, a Zabáljcsak! pulled pork szendvicsei és a Meraki autentikus görög gyrosai, hazai pályán pedig a Sáfránkert Vendéglő várja a Piknikezőket a faluban. Aki pedig valami édesre vágyna a paloznaki éjszakában, ott lesznek a Waffel Land mennyei bubblegofrijai, a Levendula kézműves fagylaltjai, valamint a Happy Churros hamisíthatatlan spanyol fánkjai.

DSC07035
A házigazda Homola Pincészet egy dedikált tételt ajánl a piknikhangulathoz, a Homola borcsalád hordós erjesztésű, érlelésű borát, a Jazzpiknik Olaszrizlinget. A borászat figyelemre méltó pezsgői, natúrborai és a 100% borcsalád mellett számos italkülönlegesség vonul fel a Jazzpikniken. A Faluközpontban és immár a Nagyszínpadnál is helyet kapó Taittinger Champagne Bar a csúcsminőségű champagne-ok mellé idén is a Pezsgőteraszon a hazai jazz legjavával társul. Akinek a piknikhangulathoz inkább a koktél dukál, az az Aperol Spritz Bar standjánál enyhítheti szomját. A Nobilis gyümölcsbe zárt pillanatokat ígér pálinkáival, aki pedig a kézműves sörök hódolója, az a Legenda Sörfőzdénél talál izgalmas ízeket.