AUGUSZTUS 2. 21:30

NAGYSZÍNPAD

brand_new_heavies_WEB
A Brand New Heavies harmincöt évét ünnepli debütáló kislemezük megjelenése óta, a Never Stop… The Best Of, egy új legjobb válogatás, amely huszonegy slágert egyesít, dupla nehézsúlyú bakeliten és dupla CD-n. A megjelenést a zenekar három különleges koncerttel ünnepli Londonban, Manchesterben és Birminghamben, a London Concert Orchestra vonósai kíséretében.

A 90-es évek elején feltörekvő londoni Acid Jazz úttörői, a The Brand New Heavies szereti a kifinomult 70-es funk groove-okat, modern csavart adott neki, és jelentős globális sikert és a mai napig tartó befolyást élvezett. A zenekart 1985-ben Simon Bartholomew gitáros, Andrew Levy basszusgitáros/billentyűs és Jason Kincaid dobos/énekes alapította, a '90-es éveket pedig olyan rendkívüli énekesekkel és munkatársakkal élték át, mint N'Dea Davenport, Siedah Garrett és Carleen Anderson.

Ahogy Mark Ronson szuperrajongó magyarázza az albumhoz írt jegyzeteiben: „A Brand New Heavies és a hangmagasság tökéletes jazz-funk újjáélesztése volt a zenei megjelenési bulim. Ők voltak a bevezetésem mindazon hihetetlen zenékbe, amelyeket életem következő 30 évében DJ-ként fogok tölteni klubokban, valamint felkeltették bennem a vágyat, hogy a gitáron és zongorán ismert alapakkordokon kívül gondolkodjak.”

Noha jól ismert, visszavágó megközelítésük kulcsfontosságú volt vonzerejükben, a The Brand New Heavies mindig is kortárs maradt, gyakran együttműködve énekesekkel, rapperekkel és fiatalabb producerekkel. Ez a frissesség tükröződött a siker első évtizedében, amikor a banda platinalemez eladásokat élvezett az Egyesült Királyságban a Brother Sister (1994) és a Shelter (1997) Top Ten albumaival, valamint 15 brit Top 40 kislemezével, az olyan eredetiktől kezdve, mint a 'You a The Universe, a „Dream On Dreamer” és a „Sometimes” a 70-es évek klasszikusainak jól válogatott, fura borítói, mint például a ‘Don't Let It Go to Your Head,’ ‘Midnight at the Oasis,’ és a ‘You've Got a Friend’.

Never Stop… A Best Of tartalmazza az összes brit slágerüket, valamint a Brother Sister, a Mind Trips, a „You Can Do It” és a „Bonafied Funk” című egyesült államokbeli kislemezeiket, amelyek az úttörő 1992-es Heavy Rhyme Experience Vol című albumukról származnak. 1, amely a hip-hop és az élő RnB groove-ok egyesítésének tervét dolgozta ki, valamint bemutatja a világot az (akkori) rap újoncoknak, köztük a The Pharcyde-nak és a Gang Starr-nak.

A Never Stop….The Best Of CD-változata egy további bónuszlemezt is tartalmaz olyan tánczenei titánok remixeiből, mint a Masters At Work, Dimitri From Paris és Roger Sanchez, valamint a „Stay This Way” új remixét. írta: Bob Sinclar. Hallgasd/nézd meg az új remixet itt: https://brandnewheavies.lnk.to/STWRemix

A londoni lemezkiadó éveik óta a The Brand New Heavies továbbra is áthatolhatatlan zenei hagyatékot hoz létre, megduplázva kreatív teljesítményét egy csomó jól fogadott albummal, és turnézva egy igényes élő show-t, amely gyakran eljuttatja őket Európába, Ázsiába, Ausztráliába és azon túl.