AUGUSZTUS 2. 23:15

NAGYSZÍNPAD

kraak_smaak_WEB
Az Oscar de Jongból, Wim Plugból és Mark Kneppersből álló Kraak és Smaak félelmetes erővé vált a zeneiparban. Stílusos fellépéseik és kivételes stúdiómunkájuk egy sor innovatív albumot eredményezett, míg kiterjedt globális turnéik Európában, Dél-Amerikában, Ázsiában, Mexikóban és az Egyesült Államokban mutatták be hihetetlen DJ-ként és élő előadói képességeiket.

A meleg és felemelő hangzásukról ismertek, amelyek több műfajt is átívelnek, és először Boogie Angst című debütáló albumukkal mutatkoztak be a világnak. Hollandiában elért sikerük gyorsan meghívást kapott Európa és az Egyesült Államok jelentős fesztiváljaira, köztük az SXSW-re, a Coachellára és a miami WMC-re.

A Squeeze Me című slágerük, amely a Plastic People második albumán található, segített megszilárdítani nemzetközi közönségüket és a média figyelmét, mint "kötelező élő fellépést". Felléptek a Glastonburyben, a Lowlands-ben és a Szigeten, valamint Jimmy Kimmel késő esti műsorában az ABC televízióban.

Felfelé ívelő lendületük az Electric Hustle, a Chrome Waves és a Juicy Fruit albumok megjelenésével folytatódott, amelyeken olyan előadókkal dolgoztak együtt, mint Romanthony, Ben Westbeech, Lee Fields és Mayer Hawthorne. A különböző lemezkiadók számára készült kislemezek sorozata és saját lenyomata után a Boogie Angst kiadták legújabb albumukat, a Pleasure Centre-t, amelyet az album remixelt változata igázott. A COVID-19 világjárvány ellenére a Kraak & Smaak rendkívül termelékeny maradt a stúdióban. Remixeket készítettek olyan neves előadóknak, mint Yuksek, Tensnake és Blank & Jones, miközben kiadták a magukba mélyedő EP-jüket, a Scirocco-t.

Mindazonáltal a Nu Disco, a Funk és minden Electronic holland mesterei idén valóban kipakolják az árut, nem utolsósorban azért, mert a trió 20. életévét ünnepli ’23-ban. Ezt az eseményt megünnepelve a srácok többek között egy régóta esedékes összeállítást dobnak be júniusban, két évtizedes katalógusukból válogatott válogatásokkal.

Sőt, szinte minden hónapban megjelenik egy-egy frissítő remix a korábbi katalógusszámok valamelyikéből, a Hot Chip Joe Goddardja pedig éppen most indította el a „Let’s Go Back” átdolgozásával, amelyben a legendás Romanthony is szerepel. A remixek folyamatos folyama az év végén egy teljes remixalbumban csúcsosodik ki.

Nagyon figyelj, mert a Kraak & Smaak 20. éve az iparágban az egyik legizgalmasabbnak ígérkezik.