VANAVAN

AUGUSZTUS 5. 19:00

FÁBIÁN JULI SZÍNPAD

vanavan_WEB_1200x800
Izgalmas, egyedi zenei hangzás jellemzi Soma Mamagésa legújabb zenei formációját, amivel az Everness fesztiválon debütáltak. ( 2015. Júniusában.) A dallamokat és a szövegeket Spitzer Gyöngyi Soma írja, a zenéket Schlosser András, a hangszerelő és zeneszerző társ (plusz szaxofonos) pedig Lőrincz György. A dalszövegeket magyarul, angolul és halandzsa nyelven írta Soma.

Soma úgy fogalmazta meg zenéjük célját, hogy számára a legfontosabb maga a lélek megérintése, és felszabadítása, és a minőségi szórakoztatás. Úgy érzi, hogy idővel egyre inkább jellemző lesz rá a „lélek zene”, ebben szeretne mélyülni. Szeretné, ha zenéjük megérintené a mindenkiben ott rejlő játékos-teremtő-kreatív-örök gyereket. Szövegeit átitatja a spirituális gondolkodás és a játékosság.

A zenei stílus igen egyedi, de alapvetően jellemzőek rá a fülbemászó dallamok. Sokféle elem jelenik meg a repertoárjukban: a jazz, a pop, néhol az etno és a rock stílusjegyeit is hallhatjuk, de alapvetően mindegyikre jellemző a melodikusság, játékosság, és jó néhány dalban az elemeltség, ami néhány számban pszichedelikus hangzás ad. A koncert nagyon tudatos ívben van felépítve, fokozatos építkezés után jön a tetőpont, a kiáradás, majd a feljövetelhez képest gyorsabb lemenetel jellemzi az ívet, végül a közönséggel való összekapcsolódás. A zene egység élményt, összekapcsoltságot teremtő lehetősége olyan adomány, amit öröm kihasználni.