Váczi Eszter Quartet

Melankólikus, szomorú, fátyolos, merengő. Súlyos jelzők! Mégis mindig ezt kapják, amikor jellemezni kívánják a zenekart.

2016 decemberében jelent meg legújabb, Mégsem múlik el című EP-jük. A jazzma.hu zenei szakportál a következőket írta erről:

“Váczi Eszter költeményei mély érzelmekről, fanyar humorról, a pillanat megragadásának élményéről tanúskodnak. Vagy éppen egy költözés bánatairól szólnak.
”Hogyha engeded szökni az illékony időt…ha már fel tudod adni az őrült keresést…“ ”Mégsem múlik el“ – a címadó bölcselet, komoly és (kicsit) komolytalan gondolatokkal.
Aztán ”most leülök itt egy percre“ – (és mi, hallgatók is elmélkedünk) – mert: ”…zavaros deja vu utakon repít a tudatom…“ Csak ”Egy perc“ a címe – de sokat mond.
Az ”Őszi dal“ – ”…ravasz tavaszi tréfa a tél előtt…“ – egy kellemes, enyhe novemberi ”látomás“ emléke.
Végül az énekesnő életéből kiragadott történés: egy költözéssel járó ”bonyodalmak“. Szép emlékek és fájó búcsúzás.
Összeszokottság, élettel teli megszólalás, és Eszter senkiéhez sem hasonlítható hangja – remek kísérettel.” (Dr. Nagy Sándor)

2002-ben alakult a zenekar, mégis az első lemez csak 2009-ben jelent meg. Ennyi kellett ahhoz, hogy az együttjáték során kiderüljön, milyen is a csapat saját hangja. A Vissza hozzád című album a Tom Tom Records gondozásában jelent meg, és 2010-re arany-, illetve platinalemez lett. Ez jazz zenekarokkal ritkán fordul elő. 2016-ig még két teljes lemezanyagot rögzítettek.

Fábián Juli Színpad
Péntek, Augusztus 2.  19:30