THE ANAHIT

A pillanatmegörökítő elektronikával kísérletező The Anahit 2017-ben Csányi Rita szóló projektjeként indult, majd londoni zenei tanulmányai után hazaköltözve zenekart alapított és több tehetségkutató versenyt megnyerve egyre ismertebbé váltak hazánkban. 2019-ben a Veszprémi Utcazene Fesztivál versenyzői közé is beválasztották a zenekart, ahol dalaik akusztikus átdolgozását zongora, handpan és fuvola kísérettel adták elő és ezzel el is nyerték a két külföldi és egy hazai szakemberből álló szakmai zsűri első díját. Dolgoztak együtt a brit zenész és producerrel Anatuval akivel két dalt is írtak, ezek közül a 2019 szeptemberében debütáló „lonely” című daluk felkerült az európai rádiók játszási listájára is. 

2019 decemberében lehetőségük volt a Halott Pénz előzenekaraként több ezer ember előtt játszani a Lauber Dezső Sportcsarnokban Pécsett valamint a Papp László Arénában Budapesten. 2019-ben a Hangfoglaló Program és az NKA által meghirdetett induló zenekari pályázat 25 díjazottja közé is bekerült a zenekar. 2020-ban a szakma a 15 legexportképesebb hazai zenekar közé választotta a zenekart, így felkerült a HOTS Shortlistre.

Jelenleg harmadik lemezükön dolgoznak, melyet ősszel fognak megjelentetni, azonban erről az albumról két dalt (Rescue Me és Poena) már ismerhet a közönség.

TAITTINGER JAZZ ÉS PEZSGŐBÁR
PÉNTEK AUGUSZTUS 21. 18:45