ODD ID

Organikus poszt-pop – üdvözlünk az ODD ID univerzumában! Ringató szintetizátor melankólia csap át vad headbangelésbe – mintha egy  Bonobo koncertet nomád törzsek támadnának meg. Élőben váratlan  energialökettel támad, és nem ad sok esélyt a koncetjein ücsörögni  vágyóknak. 

Az egri kötődésű, kezdetben 4, majd 8, végül ismételten 4 tagú zenekar  (korábbi nevén: Ethnofil) az egyik legkülönlegesebb hazai csapat.  Új néven és új felállásban a 2020-as ljubljana-i MENT showcase fesztiválon  debütáltak, hazai bemutatkozásukra pedig a Trafó Kortárs Művészetek  Házában került sor. Zenéjük kezdetben népzenei elemekkel operált, ezt  váltotta fel később az elektronikus motívumokkal tarkított post-pop világ, de  saját bevallásuk és a koncertekre látogatók szerint is annyira színes skálából  merítenek, hogy minden fellépesük egy rendkívül komplex élményt eredményez,  amitől a hallgató valóban úgy érezheti magát, mintha egy másik dimenzióba  került volna. 

Négy megjelent nagylemezük közül sorrendben a harmadikat – The Edge –  az A38 nagytermében mutattak be, a legfrisebb – vinylen is megjelent –  korongot – Azimut – pedig az Akvárium klubban. A lemez több szakmai  platform éves listáján szerepel az év kiemelkedő albumaként.

FÁBIÁN JULI SZÍNPAD
SZOMBAT, AUGUSZTUS 6.