ODD ID

AUGUSZTUS 5. 23:30

FÁBIÁN JULI SZÍNPAD

odd_id_WEB_1200x800
Organikus poszt-pop - üdvözlünk az ODD ID univerzumában! Ringató szintetizátor melankólia csap át vad headbangelésbe - mintha egy Bonobo koncertet nomád törzsek támadnának meg. Élőben váratlan energialökettel támad, és nem ad sok esélyt a koncetjein ücsörögni vágyóknak.

Az egri kötődésű, kezdetben 4, majd 8, végül ismételten 4 tagú zenekar (korábbi nevén: Ethnofil) az egyik legkülönlegesebb hazai csapat. Új néven és új felállásban a 2020-as ljubljana-i MENT showcase fesztiválon debütáltak, hazai bemutatkozásukra pedig a Trafó Kortárs Művészetek Házában került sor. Zenéjük kezdetben népzenei elemekkel operált, ezt váltotta fel később az elektronikus motívumokkal tarkított post-pop világ, de saját bevallásuk és a koncertekre látogatók szerint is annyira színes skálából merítenek, hogy minden fellépesük egy rendkívül komplex élményt eredményez, amitől a hallgató valóban úgy érezheti magát, mintha egy másik dimenzióba került volna.

Négy megjelent nagylemezük közül sorrendben a harmadikat - The Edge - az A38 nagytermében mutattak be, a legfrisebb - vinylen is megjelent - korongot - Azimut - pedig az Akvárium klubban. A lemez több szakmai platform éves listáján szerepel az év kiemelkedő albumaként.