Szakmai beszámoló – Fábián Juli Színpad 2021

A 10. Paloznaki Jazzpiknik szervezése már 2021 szeptemberében elkezdődött. Az idei év kiemelten fontos volt abból a szempontból, hogy most jubilált fesztiválunk. Ennek megfelelően eltökéltük magunkat arra, hogy kiemelt minőségű, feledhetetlen élményt biztosítunk látogatóink számára. A Fábián Juli színpadnál újításként vezettük be, hogy a fesztivál mindhárom napján nyitva tartott, mivel szerettünk volna minél több produkciót felsorakoztatni az egyre lelkesebb közönség számára. A koncepció ugyanaz volt: minőségi, nagyobb méretű zenekarok felléptetése vegyes stílusban, minden korosztály és stílusirányzat rajongóinak ízlését kielégítően.

A csütörtöki napot egy fiatal zenekar, a Pandora Projekt nyitotta nagy sikerrel. Utána Stefania Allstars zenekar lépett fel, ami az azt követő Los Orangutanes-el együtt egy perzselő, izgalmas latin zenei egyveleget eredményezett.

Pénteken az Abel Marton Nagy’s Cosmos Band, egy fiatal, szabadabb jazz stílusú formáció kezdett, amelyet jazz-fúzió-blues-elektronika stlusú zenekarok követtek (Infusion Trio, Premecz Mátyás Trio, Arcadenoe).

A szombati napon műsorváltozást kellett eszközölni az erős széllökések miatt – az egyik nagyszínpadra tervezett fellépő, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra nyitotta a Fábián Juli Színpadot. Utána egy jazz-blues zenekar, az Éles Gábor Trio lépett fel két fiatal vendégművésszel. Végül Temesi Berci lépett fel számos neves vendégével.

Örömmel állapítottuk meg, hogy méltó módon zajlott a Paloznaki Jazzpiknik tizedik évfordulója. Rekordszámú vendéggel és az eddigi legizgalmasabb programkínálattal zártuk az idei évet, és egyértelmű számunkra. hogy innentől ezt a színvonalat tartani és emelni akarjuk.

Megvalósult programterv:

08.04. Pandóra Projekt, Stefania Allstars, Los Orangutanes

08.05. Abel Marton Nagy’s Cosmos Band, Infusion Trio, Arcadenoe feat. Méhes Adrián, Premecz Mátyás Trio feat. Kováts Gergő

08.06. Aron Andras & The Black Circle Orchestra, Éles Gábor Trio feat. Stencli Tamás & Ocsovay Damján, Temesi Berci és Barátai

 

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

 

Képek