AUGUSZTUS 3. 23:00

NAGYSZÍNPAD

mf_robots_WEB
Az MF Robots (Music For Robots) egy lelkes új projekt, amelyet a The Brand New Heavies ötletgazdája, Jan Kincaid és a zenekar egykori énekese, Dawn Joseph alapított.

„A felszabadulásról szól, a zenei korlátoktól és felfogásoktól való megszabadulásról, arról, hogy feszegetjük a borítékot, kihívjuk magunkat, és izgalmassá tenni” – mondja Jan Kincaid. Az MF Robots, azaz a Music For Robots a Dawn Joseph-fel közös projektje. „Arról van szó, hogy ne félj, csak tedd magadért, és nagyon jól érezd magad, és gondoskodj arról, hogy a közönségünk is jól érezze magát” – mondja Joseph.

Jan Kincaid, az egykori dobos, dalszerző, producer és a The Brand New Heavies alapítója megismerkedett Dawn Joseph-szel, az énekessel és multiinstrumentalistával, amikor 2013-ban elkezdett énekelni a Heavies-nek. együtt dolgozva dalokat írtak. Az első hónap végére már túl sok volt ahhoz, hogy a Heavies reálisan kiadja. Ennek ellenére folytatták az írást, és miután a Heavies-szel kiadták a Sweet Freaks című albumot, elmentek. Most megalakították saját zenekarukat, az MF Robots-t – a nevük, a mai zenei klíma általánossá válása finom elmélyülése – Joseph ömlesztett énekére, a soul aranykorára, de nem újjáéledésére és Kincaid gyilkos ritmusaira alapozva. Joseph próbakövei Anita Baker, Gladys Knight és Whitney; klasszicizmusukat itt modern szemüveggel szemléljük. „Amikor először hallottam Dawnt énekelni, megfogott” – mondja Kincaid. „A hangja magával ragadott.”

Dawn Joseph kulcsfontosságú. Élénk személyiség a színpadon és azon kívül is, gazdag zenei múlttal – Phil Collins bandájában kezdett basszusgitározni, és olyan sokszínű színészekkel énekelt, mint Kylie Minogue, Michael McDonald és CeeLo Green –, ennek a vonalnak a tagja, Rick Jamest, Nile Rodgerst és Grace Jonest köti össze. Öltözete, amelyet ő maga tervez és készít, pompás és színes, és érzékkel és lendülettel viseli magát.