Judie Jay Trio

A több mint két évtizede a pályán lévő előadó zenei palettáján a saját darabok, a dzsesszes, soulos kalandozások mellett az ismert sztenderdek és feldolgozások is felbukkannak.

Judie Jay dolgozott Karányi Danival, a Casio Samplesszel, a Beat Dis-szel, a Realistic Crew-val, az Anima Sound Systemmel, a Zagarral, a ColorStarral, a Heaven Street Sevennel, Zoohackerel és rendszeresen énekelt együtt Fábián Julival is a Random Trip keretei közt. Első szólólemeze 2011-ben Harmony címmel jelent meg. Szvinges, bluesos hangzásvilágtól kezdve a hip- és triphopon át egészen az elektronikus zenékig megannyi stílusban otthonosan mozog. Ez minden bizonnyal az őt ért számtalan zenei hatásnak is köszönhető, hiszen Algériában született, élt Kanadában, de dolgozott Berlinben és Korfun is.

“Szeretek a különböző stílusok közt ugrálni, ami tetszik, azt eléneklem. Egyedül hozom meg a saját döntéseimet, de még jobban kedvelem, ha egy érdekes ötletet egészíthetek ki, azt tehetem még érdekesebbé. Volt már rá példa, hogy színpadon csillogó dívaként éreztem magam, például a trió társaságában, és az felemelő érzés volt. De lokálok szegleteiben, ramaty hangtechnikán ugyancsak csodálatos tud lenni a hangulat. Mikor melyik szerepnek van ott és akkor helye, ideje” – mondta korábban az énekes.

Taittinger Jazz és Pezsgőbár
Péntek, Augusztus 2. 22:00