Infusion Trio

Egyéni hangzás, rendhagyó hangszerelés és a világon egyedülálló technikai megvalósítás. Ez  jellemzi az InFusion Triót, amely egy 2011 decemberében alakult formáció, melynek tagjai mind  képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak. A zenekar  különlegességét egyrészt a hangszerválasztás is meghatározza. Elektromos hegedű, elektromos  cselló, basszusgitár és elektromos dob, melyek mindegyike effektpedálokon keresztül egy  különleges hangzásképet ad. A másik meghatározó innováció a looper pedálok alkalmazása,  melyekkel valós időben, a színpadon képesek rögzíteni a lejátszott anyagot és visszajátszani azt,  ezzel a három zenész egy számon belül meg tudja sokszorozni önmagát, így igazán telt hangzást  hoznak létre előre rögzített felvételek használata nélkül. Egyedülálló koncertélményt nyújt ahogy  a hallgató nyomon követheti a Loop-ok építkezését és a zenekar virtuóz, könnyed játékát.  

Második nagylemezük, a Stardust 2018.04.01.-én jelent meg. A lemezbemutató koncertet a  Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül az Uránia Filmszínházban tartották meg telt ház előtt. A zenekar fő profilja, saját szerzeményeken kívül, híres topslágerek átdolgozása valamint  klasszikus zenei és népzenei motívumok újragondolása. Olyan előadók dalait hallhatjuk új  köntösben, mint a Maroon5, Calvin Harris, John Newman, Depeche Mode, Michael Jackson  vagy épp a Daft Punk.  

2015-ben a „Das Supertalent show“-ban és a „Hungary’s Got Talent”-ben is aranygombbal  egyenes ágon jutottak a döntőbe. Több külföldi fellépés mellett a thaiföldi Big Mountain  Festival-on első európai előadóként két koncertet is adott a formáció. 2016-ban az InFusion Trió  képviselte magyarországot zeneileg a Riói olimpián, a Magyar házban. 3 héten keresztül minden  nap koncertet adott a zenekar, közel 20.000 embernek. 

Harmadik lemezükön, amely 2020 áprilisában jelent meg Cross The Over címmel, a legnagyobb  magyar zeneszerzők műveit (Bartók Béla, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Kálmán Imre) gondolták  újra és formálták át a saját hangzásvilágukra. 

FÁBIÁN JULI SZÍNPAD
PÉNTEK, AUGUSZTUS 5.