Indigó

Indigó, azaz Palágyi Ildikó zenéje az art-pop, a progresszív jazz és az élő elektronika találkozásából születő izgalmas zenei utazás. A fiatal énekes-dalszerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművész szakán, majd tanári mesterképzésén diplomázott. Egyedi, érzékeny megszólalását Bartók Vince, Gyémánt Bálint és Szabó Dániel Ferenc sokoldalú és lendületes hangszerjátéka teszi teljessé. A formáció teltház előtt mutatta be “Salt” című debütáló nagylemezét az A38 Hajón.

Az Indigó Palágyi Ildikó gyermekkori becenevéből vált alkotói névvé, amikor 2015 tavaszán megalapította saját szerzeményeit játszó formációját. A névválasztás a személyes hangvételű dalokra és a projekt céljára, a műfajilag eklektikus, ám mégis egységes zenei lenyomat készítésére egyaránt utal. 2016-ban meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase fesztiváljára, azóta rendszeresen hallható a hazai klubokban és fesztiválokon, de dalait például Belgiumban is bemutatta már. Northern Song c. dalának videoklipje bekerült a velencei WAV Audio-Visual Show és a Magyar Klipszemle versenyprogramjába. 

 

Zenei tanulmányaival párhuzamosan az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán gyógypedagógus, logopédus és pszichopedagógus diplomát szerzett. 2016 óta az ELTE-BGGYK, 2018 óta a Zeneakadémia Tanárképzési Tanszékének oktatója. 2019-ben Boldizsár Ildikó tanítványaként metamorphoses meseterapeuta végzettséget szerzett.

 

Taittinger Jazz és Pezsgőbár
PÉNTEK, JÚLIUS 30.