Gabo Acoustique

A Gabó Acoustique duója 2014 nyarán jött létre és mint misszió azt a célt tűzte ki, hogy eddig nem hallott formában a fekete zene legjobbjait oszthassa meg a magyar közönséggel, kezdve az R&B-től, egészen a Neo-Soul-on át az Acid-Jazz műfajáig.
Reperoárukban igyekeztek megtalálni a műfaj neves képviselőitől akár szélesebb közegben is játszott előadók dalait, de olyan zenei gyöngyszemeket válogattak össze, melyek az országban kevésbé hallható dalok, mégis bárki számára befogadhatóak.

A duó énekese Jónás Gabriella, Gabó, aki a hip-hop közegben tett több, mint 50 közreműködésével a háta mögött vált ismertté, így pl. Animal Cannibals, Deego(Pilvaker), Mentha (Hősök), Pixa, vagy épp Háborgató Maszkura. 2007-ben Method Man és Redman, 2010-ben Xzibit budapesti koncertjének volt előzenekara. Énekelt amerikai himnuszt az AND1 magyarországi látogatása alkalmával a Papp László Arénában, de több évig volt állandó fellépője a Coke Clubnak. Jelenleg a Harót Balázs vezette Glamorous Company állandó tagja, és olyan neves magyar énekesek mögött is vokálozott már, mint Csézy, Takáts Nikolas és Fedor Kyra, Szabó Ádám az Ocho Macho, vagy az 50 éves Táncdalfesztivál sztárfellépői.

A duó másik fele Horváth Albert jazz-zongorista, akivel az énekes közös iskolai tanulmányai során ismerkedett meg az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán. A fiatal zongorista tanulámyait Ifj. Szakcsi Lakatos Béla jazz-zongoraművésznél kezdte, aki már pályafutása elején felkarolta. Fiatal kora ellenére olyan neves előadókkal volt lehetőgése együtt zenélni, mint Balázs Elemér , Lakatos “Pecek” Krisztián , Horváth “Pluto”József, Egri János és Pusztai Csaba . 2016-ban a III. Országos Jazz verseny zenekari kategóriájának I.helyezettje lett, szóló kategóriában pedig II.helyezést kapott, melynek különdíjasaként fellépési lehetőséget kapott a BJC-ben , BMC-ben. 2018-ban az év jazz felfedezettje lett.

A duó visszatérő fellépője Budapest ismert helyeinek, így megfordultak már a Dobló – és a Jelen Borbárban, a BRKLYN a Pivó Bár a Raqpart színpadán is, de alkalmi felékéréseknek is eleget tettek már a fővárosban, vidéken vagy a határon túl. 2016-ban a Strarad fesztiválon Aradon a Peet Project előtt, 2018-ban a XX. Mol Triatlonon adtak koncertet, de az agárdi Hal-Vad fesztiválon is játszottak már nagy sikerrel. Március 6.-án sikeres Warm-uping fellépői voltak a Flipmode Squad (Busta Rhymes) egyetlen női Mc-je,Rah Digga előtt az Instant színpadán és nemrégiben vendégei voltak a Fem3 Café műsorának.

Audi Jazz Stage
Csütörtök, Augusztus 1. 23:00 – 01:00

Magyar