GABÓ ACOUSTIQUE

AUGUSZTUS 3. 22:30

AUDI JAZZ STAGE

gabo_WEB_1200x800
A Gabó Acoustique duó 2014 nyarán jött létre, és mint misszió azt a célt tűzte ki, hogy eddig nem hallott formában a fekete zene legjobbjait ossza meg a magyar közönséggel, kezdve az R&B-től, egészen a Neo-Soul-on át az Acid-Jazz műfajáig.

A duó énekese Jónás Gabriella,Gabó, aki a hip-hop közegben tett több mint 60 közreműködésével a háta mögött vált ismertté. Így pl. Animal Cannibals, Deego(Pilvaker), Mentha (Hősök), Pixa, vagy épp Háborgató Maszkura. Immáron 8. éve, hogy tagja a Harót Balázs vezette Glamorous Company zenekarnak, de olyan neves magyar énekesek mögött is vokálozott már, mint Csézy, Takáts Nikolas és Fedor Kyra, Szabó Ádám az Ocho Macho, vagy az 50 éves Táncdalfesztivál sztárfellépői. 2021-ben saját projectjével szerepelt a Petőfi TV Petőfi Akusztik műsorában.

A duó másik fele Horváth Albert jazz-zongorista, aki tanulámyait Ifj. Szakcsi Lakatos Béla jazz-zongoraművésznél kezdte. Fiatal kora ellenére olyan neves előadókkal volt lehetősége együtt zenélni, mint Balázs Elemér, Lakatos “Pecek” Krisztián , Horváth “Pluto”József, Egri János és Pusztai Csaba . 2016-ban a III. Országos Jazz verseny zenekari kategóriájának I., szóló kategóriában II. helyezettje, 2018-ban megkapta az év jazz felfedezettje díjat. 2020-ban pedig “Az év fiatal jazz-zenésze” abszolút győzteseként aratott sikert. Jelenleg is aktívan zenél és a Nemazalány élőzenekari produkciójának billentyűse.

A duó megfordult Budapest ismert helyein, mint BRKLYN, Raqpart vagy a Szimpla Kert, de nagyobb fesztiválokon is, mint XX. Mol Triatlon, az agárdi Hal-Vad fesztivál, vagy épp a Paloznaki Jazzpiknik, és a Budafoki Pezsgőfesztivál színpada. A duó többször szerepelt TV-s produkcióban, 2021-ben az A38 irodalmi Crossover estjére kapott felkérést, ahol az új generációs irodalom feltörekvő írói és költőinek alkotásait dolgozták át. A duó egyik legemlékezetesebb koncertjét a világhírű Flipmode Squad egyetlen női tagjának, Rah Diggah magyarországi koncertjének elő zenekaraként adta.