Éles Gábor Trio feat. Ocsovay Damján & Stencli Tamás

A 2009-ben alakult, nemzetközi szinten is ismert formáció az egyik legizgalmasabb blues-fusion zenekar hazánkban.

Éles Gábor (ének, gitár) kitűnő szerzeményeiben és a trio hangszerelésében keverednek a soul-jazz-blues,funk és  progressive rock elemek.

A Trió Műsora 90% ban saját szerzeményeket tartalmaz.

Szkladányi András (basszusgitár) és Móré Attila (dobok) évtizedek óta a magyar zenei élet keresett zenészei közé tartoznak.

Eddigi pályafutása során a zenekar számos hazai ,(pl. Lamantin Jazz fest, Gastroblues, Sziget) és külföldi jazz és blues fesztiválon lépett  fel. 2015-ben képviselhették Magyarországot a brüsszeli European Blues Challenge versenyen, 2017-ben pedig Finnországban, a neves Puisto Blues fesztiválon játszhatott.

A Trió 2013 óta dolgozik együtt Tóth Vera énekesnővel, akivel a közös muzsikálás számtalan izgalmas dimenziót nyitott meg. Ennek a közös munkának az eredményeként született meg a zenekar második albuma Let Yourself in Groove címmel(2014)

A Zenekar  2019 novemberében dupla teltházas koncerttel ünnepelte 10 éves jubileumát, Tóth Vera ,Ocsovay Damján (keyboard)és egy nagyszerű fúvós szekció közreműködésével a Bethlen téri színházban.

A 2022 es Paloznaki Jazzpiknik alkalmával két kiváló szólista lesz  a vendégük, Stencli Tamás sax,és Ocsovay Damján keyboard-vocal.

FÁBIÁN JULI SZÍNPAD
SZOMBAT, AUGUSZTUS 6.