BÁGYI BALÁZS NEW QUARTET & POCSAI KRISZTA

Bár a Bágyi Balázs New Quartet eddigi megjelenései teljes mértékben saját kompozíciókat tartalmaztak, a zenekar számára ugyanolyan öröm a hagyományos mainstream játék is. “Tribute to Ella” anyaguk után, korábbi sikeres együttműködésük folytatásaként, Pocsai Kriszta énekesnővel egy új műsort készítettek, a nagyszerű amerikai zeneszerző, Jerome Kern dalaiból. 

A zenei projekt létrehozója Bágyi Balázs jazz-dobos, zeneszerző, a mai, magyar jazz-színtér meghatározó, nemzetközi viszonylatban is keresett művésze. Együttesében a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselői a partnerei, az Amsterdamban diplomázott szaxofonos titán Lakatos Soso Sándor, a klasszikus zenén nevelkedett Junior Príma díjas zongorista Oláh Dezső és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse Oláh Péter. A produkció énekesnője Pocsai Kriszta, aki számos műfajban bizonyította már kivételes tehetségét és hosszabb kihagyás után kirobbanó energiákkal tért vissza a színpadra. Zenei kapcsolatuk Bágyi Balázzsal több, mint húsz éves múltra tekint vissza, mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén diplomáztak 1998-ban. Korábbi, Homage to Shakespeare című albumukat, mint az év hazai jazzlemezét, Gramofon-díjjal jutalmazta a független nemzetközi zsűri, Pocsai Kriszta az év énekesnője, Bágyi Balázs pedig az év zeneszerzője lett a JazzMa.hu internetes magazin szerkesztőségi és közönségszavazati listáján 2016-ban. 

Pocsai Kriszta, a megkapó hangi adottságokkal rendelkező, sokoldalú énekesnő a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zongora szakán végzett, majd 1998-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszékén ének szakon diplomázott. Számos jazz formációval koncertezik azóta is, művészetének központi témája, a stílusok közötti átjárhatóság útjainak keresése. Az egyetlen magyar énekesnő, aki duó lemezt készített Szakcsi Lakatos Bélával, saját együttesével 2011-ben jelent meg szerzői-előadói albuma “Home at last” címmel.

 

Fábián Juli színpad
CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 20. 22:00