Finucci Bros

A 30 éves Magyar Jazz Szövetség bemutatja: Magyar Jazz Napja a Paloznaki Jazzpikniken augusztus 20-án. A Magyar Jazz Napja záróprodukcióka a Finucci Bros Quartet és Randy Brecker, hatszoros Grammy-díjas trombitaművész közös fellépése.

A zenekart a Junior Prima díjas Balogh Roland, aki a 2009. évi Montreux-i jazz gitárverseny győztese és ikertestvére, Balogh Zoltán,a Montreux-i jazz zongoraverseny 3-dik helyezettje alapította 2007-ben.
Roland Emilioval az oldalán megnyerte a 2010. márciusában megrendezett völklingeni Nemzetközi Ének-Gitár Versenyt is. A virtuóz muzsikusok játékát professzionális ritmusszekció egészíti ki Horváth Pluto József a 2003-as Dandó Péter Jazz Basszusgitár Tehetségkutató Verseny első helyezettje és Bordás Josh József dobelőadóművész, zenetanár személyében, aki 2007-ben megalapította saját dobiskoláját,melynek célja a “Jávori Vilmos féle örökség” továbbadása.
Zenei világukat a klasszikus jazz, a fusion és a groove-os elemek ötvözése jellemzi. Főként saját dalokat játszanak, de repertoárjukban megtalálható egy-két magyar népdal feldolgozás is.

FÁBIÁN JULI SZÍNPAD
CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 20. 23:30