Gasztronómia és gyerekprogramok

Nemcsak a zenei kínálat és a közreműködők, a gasztronómia tekintetében is igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak minden évben az idelátogatók. A piknik hangulatot piknik kosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé. Egész nap érdemes elheveredni a fűben és a Csopak-Paloznak környéki borokat élvezni a napsütésben, belekóstolni a szervező Homola Pincészet tételeibe, mellé pedig falatozni a frissen készült harapnivalókból.

gyerekprogram

Gyerekprogramok 2017-ben

Interaktív gyerekprogramokkal vártuk a legkisebbeket két helyszínen is: a Nagyszínpadnál csütörtökön 17.00 – 20.00, pénteken és szombaton 14.00 – 18.00 között, míg a Tájház udvarán pénteken 14.00 – 18.00 és szombaton 10.00 – 18.00 óra között.

vendeglatas

Vendéglátóhelyek

A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de a piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! 2017-ben is meghívtuk a korábbi évekről is ismerős kedvenc vendéglátóhelyeinket a környékről és Budapestről is. Voltak régi szereplők, de új “felfedezettek” is, az összeállításban a Food Truck Catering segített, ők hozták el nekünk a Food Truck Show top vendéglőit.

Akik 2017-ben velünk voltak:

– Paloznaki és csopaki borok háza – A Homola Pincészet tételei mellett környékbeli borokat is kóstolhattunk a pikniken a Csiszár Családi Pincészettől, illetve a Jásdi és a Söptei Pincészettől, a Petrányi Pincétől, a Figula Pincészettől és a Szent Donát Birtokról.

– Baricska Csárda – Újragondolt házias ételek a Chianti csapatától.

– Tekeresvölgyi Sajtműhely – Kovács Csaba, felesége Hajni és eredetileg  a gyerekek miatt kezdtek teheneket tartani és  sajtokat készíteni, mostanra 20 tehenüktől napi kb. 150 liter tejet dolgoznak fel, amikből friss és érlelt sajtokat, joghurtot és túrót és egyéb ínyencségeket készítenek, mind a saját gazdaságukban.

– Céltorony BBQ – Budapest kedvenc BBQ és grill helye hosszan sült isteni puha húsokkal készült.

– Meat&Sauce – Mártott húsos szendvicsek, házi szószokkal, házi sült krumplival.

– Piknik Utczabár – Surf&turf, angus burger chili mango szósszal, angus burger blue chees-zel.

– Babuska – Tradicionális orosz ételek a pikniken: szoljanka leves, pelmenyi, szirnyiki, blini.

– PolaPola – Faszénen sült ételek balkáni “beütéssel”, csevap, pljeszkavica, gomolya sajt.

– Lakatos Műhely – Különleges, többféle ízesítésű grill kolbászok.

– Lilipop Caffé – A Lilipop Natúr Fagyi 100%-ban természetes alapanyagokból készült gluténmentes kézműves fagyi házi édes tölcsérben, amiből 2017-ben volt bodza 100% Balatonnal és szeder Homola Rozéval. Lilipop Óriáspalacsinta teljes kiőrlésű liszttel, hajdinával, sok gyümölccsel, fagylalttal. Továbbá a 100% természetes Lilipop Pálcika Fagyival is találkozhattatok.

Jazzpiknik és környezettudatosság

A Balaton-felvidék egyik legszebb szegletében törekszünk arra, hogy a fesztivál a lehető legkörnyezetbarátabb legyen. Ezért amennyire lehet, nem használunk műanyagot, csak komposztálható poharakat és tányérokat, amik növényi alapanyagból készültek. Óvjuk a környezetet, óvjuk a Balatont!

További infó itt: http://www.doremi.today